domingo, 25 de noviembre de 2012

L'espill (El espejo)


CATALÀ:

Es mira a l'espill, la por impresa en els seus ulls, els cruels records en cada fibra de la seua pell. La tristesa, l'angúnia, els per quès. 

Voldria mirar-se a l'espill i vore somriures, records dolços, rises fresques i cançons alegres. Voldria poder acostar-se a l'espill i dir-li que algun dia ja no li tindria por, ja no seria una formigueta front un gegant poderós, ja tornaria a ser ella.

Uns braços l'envolten suaument per l'esquena. Un abraç suau i intens a la vegada. Una veu li mormola paraules dolces, cançons alegres i comença a crear records feliços. Mai més por, li diu. 

Juntes es miren a l'espill, la formigueta poc a poc se sent menys menuda. El gegant és cada vegada més covard i insignificant. L'espill li torna la imatge d'una dona forta, decidida, segura del que vol i sobretot del que no vol. La imatge de dues dones que, juntes, seran com el petit Goliat. La imatge d'una amistat que empenta la formigueta fora del seu cau, que li agafa la mà i li diu que sempre estarà al seu costat, valenta. 

L'espill observa les dues dones desde la distància, ara ocupades en començar la nova vida de la ja-no-tant-formigueta. L'espill les sent fer una cridada, segurament la més important de la seua vida, i respira tranquil. Està desitjant que eixa formigueta torne a ser una princesa.

____________

Un xicotet relat per a commemorar el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Per fer un xicotet homenatge a totes eixes valentes que lluiten contra la brutalitat d'uns sers que no mereixen ni ser anomenats persones. Espere que, poc a poc, totes les formiguetes que es miren a l'espill conseguisquen transformar-se en les princeses que porten dins. 


CASTELLANO:


Se mira en el espejo, el miedo grabado en sus ojos, los crueles recuerdos en cada fibra de su piel. La tristeza, la angustia, los por qués. 

Querría mirarse al espejo y ver sonrisas, recuerdos dulces, risas frescas y canciones alegres. Querría poder acercarse al espejo y decirle que algún día ya no le tendría miedo, ya no sería una hormiguita frente a un poderoso gigante, ya volvería a ser ella. 

Unos brazos la envuelven suavemente por la espalda. Un abrazo suave e intenso a la vez. Una voz le susurra palabras dulces, canciones alegres y empieza a crear recuerdos felices. Nunca más miedo, le dice. 

Juntas se miran al espejo, la hormiguita poco a poco se siente menos pequeña. El gigante cada vez es más cobarde e insignificante. El espejo le devuelve la imagen de una mujer fuerte, decidida, segura de lo que quiere y sobre todo de lo que no quiere. La imagen de dos mujeres que, juntas, serán como el pequeño Goliat. La imagen de una amistad que empuja a la hormiguita fuera de su guarida, que le coge la mano y le dice que siempre estará a su lado, valiente. 

El espejo observa a las dos mujeres desde la distancia, ahora ocupadas en empezar la nueva vida de la ya-no-tan-hormiguita. El espejo las oye haciendo una llamada, seguramente la más importante de su vida, y respira tranquilo. Está deseando que esa hormiguita vuelva a ser una princesa.

_____________ 


Un pequeño relato para conmemorar el Día Internacional Contra la Violencia de Género. Para hacer un pequeño homenaje a todas esas valientes que luchan contra la brutalidad de unos seres que no merecen ni ser llamados personas. Espero que, poco a poco, todas las hormiguitas que se miren en un espejo consigan transformarse en las princesas que llevan dentro. 





4 comentarios:

  1. Ja t'ho dirè quan ens veja'm

    ResponderEliminar
  2. Precioso homenaje, un tema tratado con mucha delicadeza. Brillante la participación del espejo.
    L.

    ResponderEliminar
  3. Un tema espinos però tractat amb sensibilitat i esperança. Cada llínia escrita desde la compasió i el respecte pot aportar un raig de llum a milers de dones. Enhorabona per aportar d,aquesta manera el teu granet constructiu i esperançador.

    ResponderEliminar
  4. Llegir el teu blog en la nostra llengua és doblement gratificant. Gràcies, Nené.

    ResponderEliminar

¡Muchas gracias por comentarme! =)